fbpx
Renovatie van bedrijfspanden | Asbest verwijderen, dakrenovatie, gevelrenovatie en meer!
Door: Ronald Barten
Op: 11 December 2017

Kosten asbest verwijderen

Kosten asbest verwijderen lopen erg uiteen

Wat zijn nu de kosten voor het verwijderen van asbest van mijn dak? Een veel gestelde vraag! De prijzen voor verwijderen van uw asbest dak lopen erg uiteen. Allereerst is de locatie en dus de bereikbaarheid van invloed. Is de bereikbaarheid goed en is het werkgebied rondom goed bereikbaar dan liggen de kosten voor het verwijderen van asbest automatisch lager. Is het werkgebied bijvoorbeeld maar van 1 kant te bereiken, dan is dit van invloed op de prijs. Maar ook de werkhoogte is van belang met de daarbij behorende veiligheidsmaatregelen.

Vrijgavegebied

Naast bereikbaarheid en werkhoogte speelt de grootte van het vrijgavegebied nadat het dak is verwijderd een rol. Het vrijgave gebied moet schoon zijn van asbest deeltjes anders kan deze vrijgave niet voltooid worden. Zijn er isolatieplaten onder het asbest dak? Op of onder de gordingen? Is er een zolder? Is er een ketelruimte? Of is alles leeg en bezemschoon met een betonvloer?

En, niet te vergeten is het < 35 m2 of is het 1.000 m2 of meer. Er komt altijd een onafhankelijk gecertificeerde instelling na iedere sanering voor de vrijgave van het gebied. De asbest container met afgesloten zak dient dan ingeleverd te worden bij een gecertificeerde inleverpunt.

Asbestinventarisatie

Kortom een groot aantal factoren die invloed hebben op de kosten voor het verwijderen van asbest. Een asbestinventarisatie geeft aan, waarop, in en of onder het gebouw zich asbest en/of asbestverdachte materialen bevinden.

Zoals je ook in ons stappenplan ziet is dit na de kennismaking en onze voorinspectie de eerste stap die genomen moet worden. Hierna kan aan de hand van het asbestinventarisatie rapport bepaald worden welke van deze verdachte of asbesthoudende materialen bij de renovatie verwijderd of behouden blijven.

Het is namelijk niet zo dat alle asbest en asbestverdachte materialen verwijderd moeten worden! Daarbij wordt de asbest soort en het percentage asbest weergegeven waarna een compleet plan van aanpak volgt. Met andere woorden de bijbel voor het saneren van het asbest.

Wat kost het verwijderen van asbest?

De kosten voor het verwijderen van asbest hangen voornamelijk af van de oppervlakte van het dak en van het gebruikte materiaal: asbest komt voor in platen en golfplaten, maar ook in asbestvilt en -papier, dat gebruikt werd om bijvoorbeeld brandvertragende eigenschappen te geven aan betimmeringen en scheidingswanden.

De prijzen voor verwijderen van een asbest dak lopen erg uiteen. Verschillende factoren zoals bereikbaarheid, werkhoogte en vrijgavegebied zijn van invloed op de prijs voor het verwijderen van asbest. Daarnaast is er een verschil tussen de bruto kosten en de netto kosten. Door subsidies en regelingen liggen de daadwerkelijk kosten voor het verwijderen van asbest aanzienlijk lager!

Als particulier mag je alleen een kleine hoeveelheid afvoeren, (35M2)en alleen als dat kan zonder het materiaal te beschadigen. Bij de vuilstort moet worden gemeld dat het om asbest gaat. Bij grotere hoeveelheden moet een gespecialiseerd bedrijf worden ingeschakeld.

Asbest verwijderen bruto kosten

Door al deze factoren variëren de kosten voor het verwijderen van asbest van € 7,00 tot wel € 17,00 per asbest dakplaat. Dit zijn de bruto kosten en deze zijn natuurlijk van belang, maar wat kost het me nu uiteindelijk onder aan de streep?

Kosten asbest verwijderen - Wat kost het verwijderen van je asbestdak

Asbest verwijderen netto kosten

Wat kost het verwijderen van asbest nu echt? Dat zijn de netto kosten, de kosten van de factuur minus de subsidie, stimuleringsregelingen landelijke, provinciale en lokale subsidies en regelingen.

B&H Projecten heeft zich helemaal gespecialiseerd in de kosten voor het verwijderen van asbest. Wij kunnen u hierin van A tot Z begeleiden en daarmee écht ontzorgen! Waar andere bedrijven en adviesbureaus ook asbest verwijderen is B&H gespecialiseerd in de verzorging van het hele traject. Wij hebben regelmatig overleg met branche genoten, gemeentes, provincies en zelf met landelijke organen.

Kortom we gaan voor u aan de slag om het asbest probleem om te zetten in een kans! Een kan waarin subsidiair en fiscaal alle mogelijkheden optimaal worden benut om onder aan de streep een zo laag mogelijk bedrag te krijgen.

Asbest verwijderen in combinatie met zonnepanelen

Ook het toevoegen van zonnepanelen na het verwijderen van het asbest dak kan een interessante optie zijn. Met het plaatsen van zonnepanelen is er zelfs een terugverdientijden mogelijk van minder dan 5 jaar. De energiemaatschappij en de overheden betalen hierbij als het ware de hele renovatie met de stroomvoorziening (zonnepanelen). Op uw nieuwe goed geïsoleerde dakbedekking heeft u 40 jaar garantie en op de zonnepanelen ook nog een 25 jaar! Zo wordt ook uw oude asbest dak toch ineens heel interessant.

Werkgebied B&H Projecten

B&H Projecten verzorgd uw complete dakrenovatie in Zuid-Holland. Wij zijn gevestigd in Naaldwijk, gemeente Westland, maar verwijderen asbest in heel Nederland. We hebben veel klanten in de Westlandse dorpen zoals De Lier, ‘s Gravenzande, Naaldwijk, Poeldijk, Honselersdijk, Kwintsheul en Wateringen. We verwijderen hier asbest in kassen en schuren van tuinbouwbedrijven en bedrijven in de agro sector. Maar ook buiten het Westland hebben we veel asbest verwijderd en daken gesaneerd bij verschillende type bedrijven!  

Benieuwd naar de kosten voor het verwijderen van asbest in uw bedrijfspand? Kijk voor meer informatie ook eens op de website van de rijksoverheid met de de belangrijkste asbest regels. Of neem gerust contact op en laat u goed en betrouwbaar voorlichten aan de hand van ons stappenplan!

Share This