Duurzame renovatie van bedrijfspanden
Door: Ronald Barten
Op: 11 December 2017

Kosten asbest verwijderen bedrijfspand

Kosten asbest verwijderen lopen erg uiteen

Wat zijn nu de kosten voor het verwijderen van asbest van mijn dak? Een veel gestelde vraag is wat kost mij nu het saneren van mijn dak? De prijzen voor sanering van uw asbest dak lopen uiteen. Allereerst is de locatie en dus de bereikbaarheid van invloed. Is de bereikbaarheid goed en is het werkgebied rondom goed bereikbaar dan zijn de kosten automatisch lager dan indien het werkgebied maar van 1 kant te bereiken is. Ook de werkhoogte is van belang met de daarbij behorende veiligheidsmaatregelen.

Vrijgavegebied

Dan is het van belang hoe groot het vrijgavegebied is nadat het dak is verwijderd, want het vrijgave gebied moet schoon zijn van asbest deeltjes anders kan deze vrijgave niet voltooid worden. Zijn er isolatieplaten onder het asbest dak? Op of onder de gordingen? Is er een zolder? Is er een ketelruimte? Of is alles leeg en bezemschoon met een betonvloer? Niet te vergeten is het < 35 m2 of is het 1.000 m2 of meer. Ook komt er altijd een onafhankelijk gecertificeerde instelling na iedere sanering voor de vrijgave en moet de asbestcontainer met afgesloten zak ingeleverd worden bij een gecertificeerde inlever plaats.

Asbestinventarisatie

Kortom een groot aantal factoren die invloed hebben op de prijs. Een asbestinventarisatie geeft aan, waarop, in en of onder het gebouw zich asbest en/of asbestverdachte materialen bevinden. Dus zoals je ook in ons stappenplan ziet is dit na de kennismaking en onze voorinspectie de eerste stap die genomen moet worden. Hierna kan adv. dit rapport bepaald worden welke van deze verdachte of asbesthoudende materialen bij de renovatie verwijderd of behouden blijven (Het is namelijk niet zo dat alle asbest en asbestverdachte materialen verwijderd moeten worden). Daarbij wordt de asbest soort en het percentage asbest weergegeven waarna een compleet plan van aanpak volgt, met andere woorden de bijbel voor het saneren van het asbest.

Asbest verwijderen bruto kosten

Door al deze factoren variëren de prijzen voor sanering van € 7,00 tot wel € 17,00 voor het saneren van asbest dakplaten. Dit zijn de bruto kosten en deze zijn natuurlijk van belang, maar van net zo groot belang is wat kost het me nu uiteindelijk onder aan de streep?

Asbest verwijderen netto kosten

Wat kost het verwijderen nu echt? Dat zijn de netto kosten, de kosten van de factuur minus de subsidie, stimuleringsregelingen landelijke, provinciale en lokale subsidies en regelingen.

B&H Projecten is hierin gespecialiseerd en kan u hierin begeleiden en ont-zorgen, waar andere bedrijven en adviesbureaus ook asbest doen is B&H gespecialiseerd in precies deze tak van sport. Wij hebben regelmatig overleg met branche genoten, gemeentes, provincies en zelf met landelijke organen.

Kortom we gaan voor U aan de slag om het asbest probleem om te zetten in een kans waarin subsidiair en fiscaal alle mogelijkheden optimaal worden benut om onder aan de streep een zo laag mogelijk bedrag te krijgen. Dit kan met en/of zonder zonnepanelen waardoor er zelf terugverdientijden van minder dan 5 jaar gerealiseerd zijn, dus uw energiemaatschappij en de overheden betalen als het ware de hele renovatie met de stroomvoorziening (zonnepanelen). Dan nog te bedenken dat de nieuwe goed geïsoleerde dakbedekking 40 jaar garantie heeft en de zonnepanelen 25 jaar wordt ook uw oude aan vervanging toezeiden dak toch ineens heel interessant.

Neem gerust contact op en laat u goed en betrouwbaar voorlichten aan de hand van ons stappenplan!

Share This